Стефанчук закликав парламенти 10 країн вжити заходів для виведення російських військ з АЕС

Стефанчук закликав парламенти 10 країн вжити заходів для виведення російських військ з АЕС

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук звернувся до голів парламентів 10 країн світу та МАГАТЕ із закликом негайно вжити всіх можливих заходів для виведення російських військ з територій українських АЕС.

Як передає Укрінформ, про це Стефанчук повідомив у Фейсбуці.

"Сьогодні демократичний світ не може закривати очі на акти російського тероризму проти України. Місце терористів - на лаві підсудних. Я впевнений, що скоро ми побачимо всіх співучасників цього страшного злочину за ґратами. На цьому наголосив у зверненнях, направлених до голів парламентів 10 країн світу", - йдеться у повідомленні.

Стефанчук закликав аргентинських, бразильських, гватемальських, гондураських, домініканських, коста-риканських, парагвайських, панамських, перуанських, уругвайських партнерів та МАГАТЕ негайно вжити всіх можливих заходів для виведення військ росії з територій АЕС та взяти ці та інші ядерні об’єкти України під свій захист.

"Подякував колегам за послідовну підтримку України, зокрема - у рамках ООН, а також за рішуче засудження вторгнення рф до нашої держави. Водночас наголосив на необхідності більш рішучих та активних дій світового співтовариства, спрямованих на стримування агресора та припинення війни", - зазначив Стефанчук.

Він додав, що сподівається на допомогу в питанні долучення Аргентини, Бразилії, Республіки Гватемали, Гондурасу, Домініканської Республіки, Коста-Рики, Уругваю, Панами, Парагваю, Перу до санкцій проти росії, "які не дадуть їй змогу продовжувати вчиняти військові злочини проти України та нашого народу".

Як повідомляв Укрінформ, російські війська захопили ЗАЕС у ніч проти 4 березня. Персонал станції продовжує працювати, однак змушений узгоджувати свої дії із загарбниками.

Внаслідок ворожих обстрілів 16 березня було пошкоджено високовольтну лінію електропередачі ЗАЕС – Каховська 750 кВ, через яку здійснюється видача електроенергії із Запорізької атомної електростанції.

Крім того, ще в перший день агресії російськими військами була захоплена Чорнобильська АЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-