Міжнародний суд повинен позбавити рф права голосу в Радбезі ООН – Клімкін

Міжнародний суд повинен позбавити рф права голосу в Радбезі ООН – Клімкін

Укрінформ
Росія може і повинна бути позбавлена права голосу в Раді безпеки ООН за рішенням Міжнародного суду ООН.

Таку думку висловив ексміністр закордонних справ Павло Клімкін в ефірі національного телемарафону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Тільки Міжнародний суд може забрати у росії право голосувати в Радбезі ООН. Зверніть увагу, декілька днів тому Міжнародний суд сказав росії зупинитися. Росія це проігнорувала. Це їй насправді буде (дорого) коштувати. На жаль, не сьогодні, але завтра-післязавтра», - сказав дипломат.

Він назвав «розривом мозку» те, що за Статутом, який був розроблений після Другої світової війни, росія зараз є постійним членом Радбезу ООН. У цьому контексті Клімкін нагадав, що СРСР після нападу на Фінляндію виключили з Ліги націй.

«Те саме має бути зроблено з росією… Ми маємо перезавантажити цю імпотентну систему ООН і викинути з неї росію, оскільки ті, хто не поважає міжнародне право, не мають користуватися його плюсами і зисками. Тому росію з цієї системи потрібно викинути до виправлення абсолютно всіх порушень міжнародного права. І рішення Міжнародних судів – це єдине, що нам може дієво в цьому допомогти», - резюмував ексміністр.

Міжнародний суд ООН в Гаазі 16 березня зобов’язав Росію припинити розпочаті 24 лютого 2022 року воєнні дії в Україні, заявленою метою яких було "запобігання і покарання" нібито геноциду в Луганській та Донецькій областях України.

Росія відмовилася виконувати вимогу Міжнародного суду ООН зупинити війну в Україні.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф путін оголосив про початок широкомасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-