США закликали Суд ООН діяти негайно у відповідь на запит України

США закликали Суд ООН діяти негайно у відповідь на запит України

Укрінформ
Державний департамент США звернувся з відкритою заявою із закликом до Суду ООН у Гаазі дати якнайшвидшу відповідь на запит України щодо агресії РФ, бо кожен день вартує життів.

Текст звернення оприлюднений на сайті Держдепартаменту, повідомляє Укрінформ.

«Враховуючи серйозність кризи в Україні, яка виникла в результаті неспровокованого вторгнення Росії, ми віримо, що Суд візьме до уваги жахливі обставини та події, які швидко розгортаються, і сподіваємося, що він діятиме з надзвичайною терміновістю у відповідь на запит України», - зауважується в документі.

При цьому в Держдепартаменті підкреслили, що кожен день російської агресії приносить в Україну нові страждання, насильство, смерті й руйнування.

Як повідомляв Укрінформ, у перші дні російської збройної агресії Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі. Україна виступила з вимогою притягнути РФ до відповідальності за спотворення поняття геноциду для виправдання агресії. За позовом було порушено справи проти РФ за Конвенцією про запобігання злочину геноциду й покарання за нього. Українська сторона також просила Суд закликати Росію негайно припинити всі військові дії в Україні до завершення судового розгляду.

Міжнародний суд ООН заявив, що проведе слухання за позовом України проти РФ на засіданнях 7 і 8 березня в Палаці миру в Гаазі.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-