Україна не може вести перемовини під дулом пістолета - глава МЗС Канади

Україна не може вести перемовини під дулом пістолета - глава МЗС Канади

Укрінформ
Україна не має змоги належно вести перемовини із Росією, коли російські військові ведуть обстріли.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це в ефірі телеканалу CBC заявила міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі.

“Ми усвідомлюємо важливість дипломатії, але водночас Україна не може вести перемовини, коли, м’яко кажучи, до її голови приставлена зброя”, - сказала Жолі.

Вона також звернула увагу на те, що слова офіційної Москви не відповідають діям Росії. “Мене дуже бентежить відмінність між тим, що Росія говорила протягом останніх тижнів, і тим, як вона поводилася. Ми почекаємо й подивимося (до чого приведуть перемовини - ред.). Я завжди надаю перевагу дипломатії”, - зазначила міністр.

Як повідомляв Укрінформ, російська та українська делегації провели у неділю перший раунд мирних перемовин на українсько-білоруському кордоні. Утім, досягти конкретних рішень не вдалося й було вирішено незабаром зустрітися знову.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі. Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан ініціював початок розслідування ситуації в Україні.

Фото: THE CANADIAN PRESS/Adrian Wyld

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-