Стефанчук закликав Бундестаг посприяти встановленню безполітної зони над Києвом

Стефанчук закликав Бундестаг посприяти встановленню безполітної зони над Києвом

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук закликав президента Бундестагу Бербель Бас посприяти встановленню безполітної зони над Києвом і Чорнобильською атомною електростанцією.

Як передає Укрінформ, про це спікер українського парламенту повідомив у Фейсбуці за результатами телефонної розмови з Бас.

Сетфанчук нагадав, що під час призначення на посаду президента Бундестагу Бас запевнила, що захищатиме демократію від її ворогів.

"Сьогодні весь український народ теж захищає демократію від ворога", - підкреслив Голова ВР.

Він поінформував співрозмовницю про ситуацію в Україні: про віроломне вторгнення російських військ, розстріляні окупантами міста, жертви серед дітей і жінок, захоплення ЧАЕС.

Голова ВР звернувся до Бас із проханням посприяти встановленню безполітної зони над Києвом і ЧАЕС, "адже це може стати черговою екологічною та техногенною катастрофою для всього світу".

Також він попросив про запровадження щодо РФ економічних санкцій (відключення від SWIFT, зупинення "Північного потоку–2", блокування рахунків оточення Путіна, наближених до нього осіб та їх сімей, скасування віз громадянам Росії тощо), про надання сигналу асоційованого членства в ЄС, оскільки Україна нині стоїть на захисті європейських цінностей, та сприяння в постачанні зброї для України.

Читайте також: Стефанчук пояснив, навіщо в Україні потрібно запроваджувати надзвичайний стан

За словами Стефанчука, Бас висловила від імені Бундестагу солідарність з Україною і засудила дії РФ. Вона зазначила, що Росія не має права посягати на суверенітет України, а ця війна матиме тяжкі наслідки. Тож санкції посилюються і стосуватимуться різних сфер: фінансової, енергетичної, транспортної, надання віз.

"Щодо відключення Росії від SWIFT – діятимуть рішуче. Щодо ЧАЕС, закриття повітряного простору, надання гуманітарної допомоги та інших питань – Україна може розраховувати на підтримку Німеччини", - додав Голова ВР.

За словами спікера, президент Бундестагу його запевнила: "Ми на вашому боці. Ми всі за вас".

Як повідомляв Укрінформ, близько 4-ої години ранку 24 лютого Президент РФ Володимир Путін оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. По низці українських міст були завдані ракетні удари, атаковані військові об'єкти Збройних сил України.

В Україні запроваджено воєнний стан. Президент Володимир Зеленський оголосив загальну мобілізацію.

25 лютого міністри закордонних справ ЄС внесли президента РФ Володимира Путіна та міністра закордонних справ Сергія Лаврова до списку підсанкційних осіб.

У Великій Британії заявили, що також запровадять санкції проти Путіна й Лаврова.

Речниця Білого дому Джен Псакі заявила, що США також приєднуються до Євросоюзу щодо запровадження прямих санкцій проти Путіна і Лаврова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-