Стефанчук пояснив, навіщо в Україні потрібно запроваджувати надзвичайний стан

Стефанчук пояснив, навіщо в Україні потрібно запроваджувати надзвичайний стан

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що надзвичайний стан в Україні потрібен, щоб сконцентрувати зусилля на посиленні національної безпеки.

Як передає Укрінформ, про це Стефанчук написав у Фейсбуці.

"Наголошую: причин для паніки немає. Надзвичайний стан не дорівнює воєнний, і не означає неминуче вторгнення. Він потрібен для того, щоб сконцентрувати свої зусилля на посиленні національної безпеки, захисту кожного українця. Так ми зможемо превентивно реагувати на будь-які сценарії, щоб запобігти їм", - зазначив Стефанчук.

Читайте також: Рада підтримала запровадження в Україні надзвичайного стану

Що саме передбачатиме надзвичайний стан на тій чи іншій території — залежатиме від того, що реально там відбувається. У разі погіршення безпекової ситуації передбачать більше інструментів реагування.

"Що зміниться для звичайних громадян? По факту — нічого. Хіба що українці помічатимуть більше перевірок на дорогах, посилення охорони на вулицях тощо. Надзвичайний стан вводиться на 30 днів. Що саме передбачатиме надзвичайний стан на тій чи іншій території — залежатиме від того, що реально там відбувається. У разі погіршення безпекової ситуації ми передбачимо більше інструментів реагування", - підкреслив спікер.

Читайте також: Надзвичайний стан не вплине на надання меддопомоги і планові госпіталізації - Ляшко

Рішення про мобілізацію не обговорюється. Наразі додаються лише 36 тис. резервістів, які переважно вже мають бойовий досвід.

Як повідомляв Укрінформ, 23 лютого Верховна Рада затвердила указ Президента України Володимира Зеленського щодо запровадження від 00 годин 00 хвилин 24 лютого 2022 року надзвичайного стану на території всієї України, окрім Донецької та Луганської областей, строком на 30 діб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-