Зброя від партнерів на підході, за SWIFT «вгризаємося зубами» - Кулеба

Зброя від партнерів на підході, за SWIFT «вгризаємося зубами» - Кулеба

Укрінформ
Україна докладає максимальних зусиль, аби домогтися від міжнародних партнерів відключення Росії від SWIFT за її широкомасштабне вторгнення в нашу країну.

Як передає Укрінформ, про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив у Фейсбуці. «Зброя і санкції - це зараз головне. І те, й інше буде. Нові санкції ЄС вже сьогодні. Зброя на підході. За SWIFT вгризаємося зубами», - написав Кулеба.

Він поінформував, що міжнародна коаліція на захист України та миру продовжує посилюватися: до неї входило 58 країн та шість міжнародних організацій, а станом на зараз - уже 73 країни та дев'ять міжнародних організацій.

Кулеба також відзначив, що Рада Європи у п'ятницю ухвалила революційне для себе рішення: спільний комітет Ради Європи, що об’єднує керівництво ПАРЄ, представників держав-членів та генерального секретаря організації, рекомендує застосувати щодо Росії виключну процедуру, що веде до виключення цієї держави з РЄ.

Глава української дипломатії поінформував, що провів у п'ятницю розмови з главами МЗС Індії та США, а менш ніж за годину візьме участь онлайн в засіданні Ради МЗС Євросоюзу. Саме на ньому будуть затверджувати санкції.

Він запевнив, що Президент Володимир Зеленський і вся дипломатична система працюють нон-стоп, щоб забезпечувати щоденний повномасштабний наступ на РФ на дипломатичному фронті.

«Ми не зупинимося та не здамося», - заявив Кулеба.

Як повідомляв Укрінформ, глава країни-агресора Володимир Путін оголосив про початок спеціальної військової операції на Донбасі. Близько 4-ї години ранку 24 лютого Росія завдала ударів по Україні та розпочала війну.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що на всій території України запроваджується воєнний стан.

Верховна Рада зранку 24 лютого затвердила указ Зеленського про запровадження воєнного стану на всій території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-