Швейцарія посилить санкції проти РФ за вторгнення до України

Швейцарія посилить санкції проти РФ за вторгнення до України

Укрінформ
Президент Ігнаціо Кассіс заявив у четвер, що Швейцарія посилить санкційні заходи проти РФ після її вторгнення до України, хоча ці заходи не передбачатимуть негайного заморожування мільярдів, які росіяни зберігають на рахунках у швейцарських банках.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

Уряд відкоригує законодавство, щоб Швейцарію не можна було використовувати для обходу санкцій, запроваджених Європейським Союзом, сказав Кассіс на пресконференції у Берні.

"Нейтралітет не означає байдужість", - сказав Кассіс, повторивши засудження Швейцарією нападу РФ на Україну, який він назвав "тяжким порушенням міжнародного права".

Берн посилить заходи, запроваджені після російської анексії Криму у 2014 році, щоб не допустити того, щоб Росія використовувала Швейцарію для обходу санкцій ЄС.

"З міркувань політики нейтралітету Швейцарія в той час безпосередньо не застосовувала санкції. Сьогодні уряд посилить свою відповідь (на дії РФ - ред.)", - сказав Кассіс.

«Ми не заморожуємо кошти, але ми передбачаємо посилення чинної системи, яка включає зобов’язання щодо звітності», – сказав на пресконференції чиновник міністерства економіки Ервін Боллінжер.

За даними Національного банку Швейцарії, 2020 року росіяни тримали в країні майже 10,4 мільярда швейцарських франків (11,21 мільярда доларів).

Як повідомляв Укрінформ, глава країни-агресора Володимир Путін оголосив про початок спеціальної військової операції на Донбасі. Близько 4 ранку 24 лютого Росія завдала ударів по Україні та розпочала війну.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що на всій території України запроваджується воєнний стан. Верховна Рада зранку 24 лютого затвердила указ Зеленського щодо запровадження воєнного стану на всій території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-