175 депутатів із різних міст РФ засудили війну проти України

175 депутатів із різних міст РФ засудили війну проти України

Укрінформ
У Росії 175 муніципальних депутатів із різних міст, включаючи Москву, Санкт-Петербург, Великий Новгород, Самару, Рязань, Йошкар-Олу, підписалися під відкритим зверненням до громадян країни із засудженням «спеціальної воєнної операції», оголошеної президентом РФ Володимиром Путіним.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на звернення, опубліковане в Мережі.

«Співгромадяни! Ми – обрані народом депутати – беззастережно засуджуємо напад російської армії на Україну. Це безпрецедентне злодіяння, якому немає і не може бути виправдання», - йдеться у заяві.

Муніципальні депутати вважають, що війна з Україною призведе до катастрофічних наслідків: загинуть і будуть поранені тисячі людей, при цьому Росію чекають ізоляція і зростання цін. Наприкінці звернення депутати закликають росіян не брати участі в агресії, не схвалювати її і не мовчати.

У зверненні також зазначено, що «рішення про напад ухвалив особисто президент РФ Володимир Путін». "Ми переконані, що громадяни Росії не давали йому такого мандату", - наголошують депутати.

Під відкритим листом, зокрема, підписалися депутат Держдуми Великого Новгорода Ганна Черепанова, московські мундепи Олена Русакова, Максим Гонгальський, Андрій Морєв, Олена Котьоночкіна й Олена Філіна та інші.

На 14:40 під зверненням стоїть 175 підписів.

Як повідомляв Укрінформ, глава держави-агресора Володимир Путін оголосив про початок спеціальної воєнної операції на Донбасі. Близько 4-ї ранку 24 лютого Росія завдала ударів по Україні і почала війну.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що на всій території України запроваджується воєнний стан. Верховна Рада зранку 24 лютого затвердила указ Зеленського про запровадження воєнного стану на всій території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-