Країни Балтії закликають до політичної ізоляції Росії та допомоги Україні

Країни Балтії закликають до політичної ізоляції Росії та допомоги Україні

Укрінформ
Країни Балтії засудили дії РФ та закликають до найрішучіших санкцій, політичної ізоляції Росії та допомоги Україні.

Про це йдеться в спільній заяві МЗС країн Балтії, оприлюдненій у Твіттері.

«Ми найрішучішим чином засуджуємо розгортання широкомасштабної агресії проти незалежної, мирної і демократичної України. Цей акт агресії є неприйнятним, це кричуще порушення міжнародного права, всіх міжнародних норм та злочин проти Українського народу, що ми засуджуємо», - йдеться в заяві.

Країни закликали міжнародну спільноту до найрішучіших дій.

«Застосувати найпотужніші санкції щодо Росії, включаючи її відключення від SWIFT, ізолювати її політично та бути твердими у підтримці суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України», - йдеться в заяві.

Також вказується у необхідності негайного постачання зброї Україні, надання військової, фінансової та гуманітарної допомоги.

«В цей важкий момент ми спільно стоїмо з народом України. Дорогі українські друзі, ми у вашій історичній столиці Києві, ми підтримуємо і робимо все можливе, щоб агресор заплатив найвищу можливу ціну. Слава Україні!», - йдеться в тексті.

Читайте також: Рада затвердила указ Президента про введення воєнного стану на території всієї України

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба позначив п’ять першочергових дій у зв’язку з нападом Російської Федерації на Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-