Голова Євроради скликає спеціальне засідання щодо дій РФ проти України

Голова Євроради скликає спеціальне засідання щодо дій РФ проти України

Укрінформ
Президент Європейської ради Шарль Мішель запросив глав держав країн-членів ЄС провести у четвер, 24 лютого, спеціальне засідання щодо останніх дій Росії проти України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі відомства.

«Важливо, щоб ми й надалі були згуртованими, рішучими та спільно визначали наш колективний підхід та дії. Тому я хотів би запросити вас на спеціальне засідання Європейської Ради у четвер, 24 лютого, яке відбудеться особисто в Брюсселі та розпочнеться о 20:00 (21:00 за київським часом - ред.)», - заявив Мішель.

Глава Євроради запропонував обговорити останні розвиток подій; як ЄС захищає міжнародний порядок, заснований на правилах; як ЄС справляється з Росією, зокрема притягуючи Росію до відповідальності за її дії; як ЄС буде далі підтримувати Україну та її народ.

Читайте також: Рада Європи закликає до негайної деескалації навколо України

«Агресивні дії Російської Федерації порушують міжнародне право та територіальну цілісність і суверенітет України. Вони також підривають європейський порядок безпеки», - зазначив Мішель.

Як повідомлялося, 21 лютого президент Росії підписав укази про визнання двох самопроголошених утворень на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України. Угоди між цими квазіреспубліками і Росією передбачають надання їм військової допомоги. Росія, таким чином, відкрито визнала свою військову присутність на території ОРДЛО.

Керівники Євроінституцій та більшості країн ЄС засудили цей крок РФ, який є прямим порушенням міжнародного права та дає підстави для застосування нових санкцій з боку Європейського Союзу та його міжнародних партнерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-