Євросоюз відреагує на подальшу агресію Росії болючими санкціями – МЗС Австрії

Євросоюз відреагує на подальшу агресію Росії болючими санкціями – МЗС Австрії

Укрінформ
Євросоюз увів перші санкції проти Росії через її перші агресивні акти проти України і готовий ввести "болючі" санкції, якщо Москва продовжить агресію.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив глава МЗС Австрії Александер Шалленберг в інтерв’ю австрійському суспільному телерадіомовнику ORF.

"Це – перша реакція на перші агресивні акти з боку Москви, і якщо будуть подальші акти – я сподіваюся, що їх не буде, але якщо все-таки відбудуться, – то будуть подальші заходи, які будуть болючими. Це – безсумнівно", - заявив Шалленберг, коментуючи введені ЄС санкції проти Росії.

За його словами, прийнятий у вівторок Євросоюзом пакет санкцій ускладнить Кремлю "фінансування його політики ескалації". Водночас, міністр закордонних справ Австрії заявив, що "стрілки годинника, на жаль, і далі вказують на ескалацію", вказавши на схвалення Радою Федерації РФ застосування збройних сил за кордоном та заяви керівництва РФ, що кордони так званих ДНР та ЛНР стосуються всієї території Донецької та Луганської областей.

"Тому ми мусимо виходити з того, що, на жаль, будуть подальші ескалаційні кроки з боку Москви. І тому ми не вистрілювали усі наші стріли. Але ми послали дуже сильний, швидкий і чіткий сигнал. Москва має рахуватися з тим, що існує сильне єднання та сильний консенсус з боку ЄС і Заходу", - заявив Шалленберг.

За його словами, зупинку сертифікації газопроводу "Північний потік-2" варто також розглядати як "дуже чіткий сигнал Москві".

Читайте також: Україна, Польща та Литва єдині в оцінках злочинів РФ – Зеленський

Глава австрійського МЗС наголосив, що "не можна топтати ногами міжнародне право і думати, що з допомогою танків та насильства можна змінювати кордони в Європі у 21 столітті".

Як повідомлялося, у вівторок ЄС ухвалив пакет санкцій проти Росії у відповідь на дії, спрямовані проти суверенітету й територіальної цілісності України.

Раніше 21 лютого президент Росії підписав укази про визнання двох самопроголошених утворень на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України. Угоди між цими квазіреспубліками і Росією передбачають надання їм військової допомоги. Росія, таким чином, відкрито визнала свою військову присутність на території ОРДЛО.

Лідери більшості демократичних країн світу засудили такі дії Кремля, які є прямим порушенням міжнародного права та власних міжнародних зобов’язань Російської Федерації.

Низка країн уже оголосили санкції проти російських юридичних та фізичних осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-