Україні пощастило, що світова демократія «записала» нас до себе – Огризко

Україні пощастило, що світова демократія «записала» нас до себе – Огризко

Укрінформ
Директор Центру дослідження Росії ексміністр закордонних справ Володимир Огризко вважає дуже позитивним те, що на тлі нинішнього геополітичного зіткнення демократії й тоталітаризму світова демократія вирішила «записати» Україну до себе.

Таку думку він висловив в інтерв'ю Укрінформу

На його переконання, нинішня ескалація ситуації навколо українських кордонів пояснюється тим, що це останній шанс для Путіна втримати Україну.

У цьому контексті Огризко нагадав слова очільника Кремля, що розпад СРСР є найбільшою геополітичною катастрофою 20 століття, а тому, за логікою Путіна, СРСР потрібно відновити, що він фактично вже робить у Середній Азії, Білорусі – там, де йому це дозволяють.

«Можливо, це звучить цинічно, я думаю, що нам зараз шалено пощастило, бо, якщо брати глобальний вимір, ми зараз бачимо зіткнення двох глиб – демократії й тоталітаризму, а світова демократія вирішила «записати» нас до себе. Нехай ми ще в передпокої, але ми доводимо, що хочемо йти цим демократичним шляхом і, головне, що ми готові цей шлях захищати», - сказав ексміністр закордонних справ.

Читайте також: Імпорт з Росії корму для тварин чи шампунів попри війну комусь дуже вигідний – Огризко

Він зазначив, що Україна після 2014 року зробила колосальний крок уперед у тому, щоб і нас зрозуміли на Заході, й ми нарешті зрозуміли, чого від нас вимагають, і хоч повільно, «із зигзагами», але рухаємося в тому напрямі.

«Путін усвідомлює, що хоча зараз Україну не беруть у НАТО, але де-факто НАТО приходить в Україну. І що з того, є чи немає вивіски, якщо ми будемо синхронізовані в контексті взаємодії Збройних сил, систем управління, законодавства тощо. Росія вважає це своїм програшем, тому що вони, навіть попри окупацію Криму і війну на Донбасі, допустили, що ці вперті “хохли” все одно ідуть на захід», - зазначив дипломат.

Як повідомлялося, міністерство фінансів США 22 лютого запровадило санкції проти російських юридичних та фізичних осіб на підставі указу президента Джо Байдена щодо реагування на агресію Росії проти України. Нові антиросійські санкції США поширюються на суверенний держборг РФ, 44 фінансові установи, п’ять суден, а також кількох представників кремлівської еліти та їхніх родичів.

Канада у вівторок оголосила про запровадження санкцій проти Росії за визнання нею незалежності так званих "Л/ДНР". Канадцям заборонили проводити операції із суверенним боргом Росії та вести торгівлю із незаконними утвореннями на території ОРДЛО. Під особисті санкції потрапили й депутати Держдуми РФ, які підтримали це незаконне рішення.

Влада Японії 23 лютого оголосила про запровадження санкцій проти Росії у зв'язку з її агресивними діями в Україні. Вони, зокрема, передбачають заборону на випуск російських облігацій у Японії та замороження активів деяких фізичних осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-