Імпорт з Росії корму для тварин чи шампунів попри війну комусь дуже вигідний – Огризко

Імпорт з Росії корму для тварин чи шампунів попри війну комусь дуже вигідний – Огризко

Укрінформ
Директор Центру дослідження Росії ексміністр закордонних справ Володимир Огризко вважає, що в імпорті з Росії на восьмому році війни таких товарів, як корм для тварин чи шампуні, є чиясь особиста вигода.

Таку думку Огризко висловив у інтерв’ю Укрінформу, коментуючи минулорічне зростання товарообігу між Україною і Росією на 39 відсотків.

«Коли я читаю, що серед отих відсотків зростання торгівлі є закупівля корму для тварин чи шампунів, це означає, що комусь це дуже вигідно. Я думаю, що при правильній організації справи торгівлю давно можна було б зменшити до справді критичного імпорту – це поки що електроенергія, нафтопродукти, вугілля тощо. А речі, які до них «довішуються», – це, власне, ті схеми, які для когось є цікавими і дуже «смачними»», - сказав директор Центру дослідження Росії.

Читайте також: Володимир Огризко, ексміністр закордонних справ

Він також привернув увагу до законопроєкту Данила Гетманцева, яким пропонується значно збільшити ренту на газ, видобутий із нових свердловин.

«У зв’язку з цим я згадав одну нашу чарівну, як зараз кажуть, політикиню, яка доводила, що будь-який імпорт – це дуже добре. Тобто насправді у нас є не 300 з чимось політичних партій, а дві – партія імпортерів і партія експортерів. Так от партія імпортерів постійно перемагає», - вважає Огризко.

На його думку, це насамперед є результатом нашої корупції, яка поки що нікуди не зникла і, на превеликий жаль, гальмує Україну на її шляху до ЄС і НАТО.

Як повідомлялося, за даними Державної митної служби України, торік зростання торгівлі між Росією та Україною склало майже 39 відсотків, при цьому російських товарів до України поставлено на 6,65 мільярда, українських до Росії – на 3,44 мільярда.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-