Останні рішення Росії чітко показують, хто дійсно хоче миру - Зеленський

Останні рішення Росії чітко показують, хто дійсно хоче миру - Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський вважає, що надання дозволу на застосування збройних сил Росії за кордоном означає їх використання на сході України.

Про це Зеленський заявив у відеозверненні, повідомляє Укрінформ.

"Учора Росія визнала незалежність квазіутворень на тимчасово окупованих територіях України. Сьогодні ратифікувала так звані "угоди" та надала дозвіл президенту Росії на використання збройних сил за кордоном, тобто на Донбасі, на території України. На зміну "нас там нет" прийшло "мы все-таки тут", ухвалене на найвищому політичному рівні одноголосно", - зазначив глава держави.

За його словами, це рішення дає чітку відповідь на питання, хто дійсно хоче миру на землі, а хто - переділу земель.

Також президент наголосив, що цим рішенням Росія в односторонньому порядку вийшла з Мінських домовленостей - "тих самих, що, за її словами, не мали жодної альтернативи".

Читайте також: Головне суверенітет: Зеленський готовий до будь-яких форматів перемовин для завершення війни

Як повідомлялося, 21 лютого президент Росії підписав укази про визнання двох самопроголошених утворень на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України. Угоди між цими квазіреспубліками і Росією передбачають надання їм військової допомоги. Росія, таким чином, відкрито визнала свою військову присутність на території ОРДЛО.

Рада федерації РФ 22 лютого одностайно дозволила Путіну застосовувати російську армію за кордоном.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-