Головне суверенітет: Зеленський готовий до будь-яких форматів перемовин для завершення війни

Головне суверенітет: Зеленський готовий до будь-яких форматів перемовин для завершення війни

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський готовий працювати у будь-якому форматі для завершення війни, але безальтернативним є збереження суверенітету і територіальної цілісності України.

Про це Зеленський заявив у відеозверненні, повідомляє Укрінформ.

"Особисто для нас безальтернативним є завершення війни, а не майданчик або формат. Я готовий робити це як у двосторонньому форматі, так і за участю інших лідерів. Але я хочу підкреслити, що для мене головне - збереження суверенітету й територіальної цілісності України", - сказав глава держави.

Він зазначив, що перший формат, над яким зараз іде робота, це саміт лідерів держав - постійних членів Радбезу ООН, України, Туреччини та Німеччини.

Читайте також: Зеленський підписав указ про призов резервістів

За словами Зеленського, більшість учасників саміту вже підтримали цю ініціативу, зокрема президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган у сьогоднішній телефонній розмові.

Як повідомлялося, 21 лютого президент Росії підписав укази про визнання двох самопроголошених утворень на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України. Угоди між цими квазіреспубліками і Росією передбачають надання їм військової допомоги. Росія, таким чином, відкрито визнала свою військову присутність на території ОРДЛО.

Читайте також: Зеленський обговорив із депутатами введення надзвичайного стану на Донеччині та Луганщині

Лідери ЄС, США, Канади та більшості демократичних країн світу засудили такі дії Кремля, які є прямим порушенням міжнародного права та власних міжнародних зобов’язань Російської Федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-