Офіс генпрокурора відкрив справу через заклики влади РФ до зміни кордонів України

Офіс генпрокурора відкрив справу через заклики влади РФ до зміни кордонів України

Укрінформ
Офіс генпрокурора зареєстрував кримінальне провадження через публічні заклики у Держдумі та на засіданні Радбезу РФ до вчинення умисних дій з метою зміни меж території України.

Про це повідомила у Фейсбуці генеральний прокурор Ірина Венедіктова, передає Укрінформ.

Вона нагадала, що 15 лютого депутати Держдуми звернулися до Володимира Путіна з проханням визнати незалежність так званих "ЛНР" та "ДНР" на тимчасово окупованій території України, а 21 лютого члени Радбезу РФ відкрито підтримали таку ідею.

"Наші дії: реєстрація кримінального провадження за ч. 2 ст. 110 КК України - публічні заклики до вчинення умисних дій з метою зміни меж території України, вчинені представником влади", - написала Венедіктова.

Генпрокурор також запевнила, що українські прокурори займуться цією справою "по повній програмі".

"Їздити на шопінг членам цього закритого клубу "по закордонах" стане важко - обіцяємо", - додала вона.

Читайте також: Путін оголосив про визнання незалежності «Л/ДНР»

Як повідомляв Укрінформ, 21 лютого Путін зібрав позачергове засідання Ради безпеки РФ для обговорення ситуації на сході України. Усі члени Радбезу висловилися за визнання незалежності так званих "ДНР" і "ЛНР".

У вечірньому телезверненні Путін заявив про "визнання незалежності" незаконних утворень на території ОРДЛО та підписав відповідні укази.

Державна дума РФ раніше проголосувала за те, щоб відправити звернення до Путіна з проханням визнати так звані "Л/ДНР". У Кремлі заявили, що визнання цих незаконних формувань не корелюється із Мінськими домовленостями.

У МЗС України заявили, що Москва нестиме повну відповідальність за руйнування Мінських домовленостей і процесу мирного врегулювання збройного конфлікту на сході України у разі визнання цих незаконних утворень.

Читайте також: Засідання Радбезу РФ є черговою постановкою - Центр стратегічних комунікацій

17 лютого розпочалося загострення ситуації на сході України. У п'ятницю керівництвом маріонеткових "республік" ОРДЛО було заявлено про початок евакуації жінок, дітей, людей похилого віку насамперед з населених пунктів на лінії розмежування через нібито наступ ЗСУ. У суботу в "ЛНР" і "ДНР" була оголошена загальна мобілізація чоловіків.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний звернувся до жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей, підкресливши, що Україна не проводить ніяких наступальних операцій на сході України, і закликав не вірити брехні окупантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-