Кулеба взяв участь у зустрічі міністрів закордонних справ країн G7

Кулеба взяв участь у зустрічі міністрів закордонних справ країн G7

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час Мюнхенської безпекової конференції взяв участь у зустрічі глав МЗС країн G7.

Про це повідомляє пресслужба МЗС України, передає Укрінформ.

Як зазначається, зустріч у такому форматі відбулася вперше з 2018 року.

Міністри закордонних справ Великої Британії, Канади, США, ФРН, Франції, Італії та Японії висловили непохитну підтримку України та готовність до подальших рішучих кроків для стримування подальшої агресії РФ. Вони підтвердили, що готові вжити кроків, у результаті яких РФ зазнає тяжкого санкційного удару та опиниться в тотальній міжнародній ізоляції.

Читайте також: Російська загроза: Кулеба заявив, що українські дипломати працюють без вихідних

Своєю чергою міністр закордонних справ України детально поінформував колег про ескалацію напруги з боку РФ та безпекову ситуацію поблизу державного кордону та на тимчасово окупованих територіях України. Глава МЗС України вкотре спростував повідомлення російської пропаганди про нібито підготовку України до наступальних військових операцій, диверсій чи провокацій. Він також наголосив, що повідомлення російських ЗМІ про нібито влучання українських снарядів на територію РФ є дезінформацією.

У зовнішньополітичному відомстві додали, що Кулеба подякував главі МЗС ФРН Анналені Бербок як головуючій у міністерському форматі G7 за запрошення взяти участь у цій зустрічі.

«Група семи непохитно стоїть на боці України. Я озвучив партнерам конкретні потреби України. З їхньої реакції роблю висновок, що вони нададуть цю конкретну підтримку. Крім того, у вигадки російської дезінформації про нібито атаки з боку України ніхто не вірить», - наголосив глава МЗС України.

Читайте також: Заяви про нібито вибухи українських снарядів на території РФ є фейком - пресслужба ООС

Як повідомляв Укрінформ, у Мюнхені проходить конференція з безпеки, яка є одним із ключових аналітичних форумів для обговорення загроз та викликів, що постають перед континентом у цій сфері. Однією з ключових тем для обговорення цього року є військове нарощування Росії вздовж кордонів України та наслідки цих дій для всієї системи європейської та євроатлантичної безпеки.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-