Російська загроза: Кулеба заявив, що українські дипломати працюють без вихідних

Російська загроза: Кулеба заявив, що українські дипломати працюють без вихідних

Укрінформ
На тлі ескалації з боку РФ українські дипломати в суботу і в наступні дні працюють в режимі нон-стоп задля посилення підтримки України. 

Як передає Укрінформ, про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у Твітері.

"На тлі російської безпекової кризи українська дипломатія сьогодні та в наступні дні працює у режимі нон-стоп задля посилення підтримки України: дипломатичної, військової, фінансової, санкційної", - написав він.

За його словами, українські дипломати використовують кожну можливість для захисту України і відвернення подальшої ескалації.

Читайте також: Кулеба візьме участь у Раді ЄС та виступить на Генасамблеї ООН

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони України Олексій Резніков та Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у п’ятницю виступили зі зверненнями до мешканців тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, в яких наголосили, що Україна ніколи не вдасться до наступальної операції на сході України, а деокупацію своїх територій проводитиме виключно політико-дипломатичним шляхом. Вони підкреслили, що представники російських окупаційних адміністрацій активно поширюють неправдиву інформацію та перейшли до відкритого залякування цивільного населення.

Раніше російські ЗМІ повідомили, що ватажки самопроголошених утворень в ОРДЛО Денис Пушилін та Леонід Пасєчник закликали мешканців Донецька та Луганська евакуюватись до Ростовської області через, начебто, наступ ЗСУ.

Читайте також: «Нам відомий сценарій РФ»: розвідка Британії заявила, що викрила плани Кремля щодо України

19 лютого група українських урядовців, депутатів та іноземних журналістів прибули в зону проведення ООС. Поїздка українських посадовців має на меті продемонструвати відсутність будь-яких агресивних намірів з боку України та її Збройних Сил, надіслати сигнал українцям на тимчасово окупованих територіях, що Україна чітко дотримується своїх зобов’язань і виступає за політико-дипломатичний сценарій розв’язання конфлікту.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба 19-23 лютого здійснить закордонні візити для участі в заходах ЄС та ООН і проведення переговорів із США, аби скоординувати зусилля України та партнерів зі втілення глобальної стратегії стримування Російської Федерації від подальшої агресії, зміцнення безпеки нашої держави та її громадян.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-