Кулеба візьме участь у Раді ЄС та виступить на Генасамблеї ООН

Кулеба візьме участь у Раді ЄС та виступить на Генасамблеї ООН

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба 21-23 лютого здійснить закордонні візити для участі в заходах ЄС та ООН і проведення переговорів із США.

Про це повідомляє Укрінформ.

Голова МЗС України скоординує зусилля України та партнерів зі втілення глобальної стратегії стримування Російської Федерації від подальшої агресії, зміцнення безпеки нашої держави та її громадян.

Зокрема, 21 лютого в Брюсселі глава МЗС України візьме участь у Раді ЄС у закордонних справах як спеціальний гість. Міністр поінформує європейських колег щодо актуальної безпекової ситуації поблизу державного кордону та на тимчасово окупованих територіях України, зусиль нашої держави та її партнерів задля зниження напруги та активізації процесу політико-дипломатичного врегулювання.

Читайте також: В ОП розповіли, з ким Зеленський сьогодні проведе зустрічі у Мюнхені

22 лютого у Вашингтоні Кулеба проведе переговори із державним секретарем США Ентоні Блінкеном, ключовими темами яких стане захист України від подальшої російської агресії, посилення обороноздатності нашої держави, забезпечення її економічної та фінансової стабільності.

Читайте також: В ЄС заявили, що продовжать підтримувати демократію в Україні

23 лютого у Нью-Йорку міністр виступить на Генеральній Асамблеї ООН, де розповість широкій міжнародній спільності про актуальну ситуацію на тимчасово окупованих територіях та поблизу державного кордону України.

Як повідомлялося, на сході України активізувалися воєнні дії. Російсько-окупаційні війська, станом на 11 годину 19 лютого, 25 разів порушили режим припинення вогню, зокрема й із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Внаслідок обстрілу український військовослужбовець дістав осколкове поранення, несумісне з життям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-