Заяви про нібито вибухи українських снарядів на території РФ є фейком - пресслужба ООС

Заяви про нібито вибухи українських снарядів на території РФ є фейком - пресслужба ООС

Оновлено
Укрінформ
Поширювана російськими ЗМІ інформація про нібито український снаряд, який розірвався на території РФ біля кордону з Україною, є фейком.

Про це йдеться на сторінці пресслужби ООС у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Очевидним є те, що противник продовжує використання своїх пропагандистських методів ведення інформаційної війни з метою звинувачення Збройних сил України та нагнітання ситуації. За відсутності будь-яких агресивних дій з боку українських захисників загарбники самі підривають об’єкти інфраструктури на окупованих територіях та здійснюють хаотичні обстріли населених пунктів», - сказано у повідомленні.

Читайте також: Депутати від «Слуги народу» та іноземні журналісти біля Світлодарська потрапили під обстріл

Своєю чергою міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба спростував заяви РФ про нібито влучення українських снарядів на російську територію.

Про це він заявив під час 5-го Українського ланчу на Мюнхенській конференції з безпеки, організованій Ялтинською Європейською Стратегією (YES) та Фондом Віктора Пінчука.

«Це правда, що ситуація погіршується щогодини. Останніми були фейкові заяви Російської Федерації про те, що українські снаряди впали на територію Росії, близько 1 км від російсько-українського кордону. Ми не стріляли. Це не наші снаряди. Останнє, у чому ми були б зацікавлені, - це подальше погіршення ситуації», - наголосив міністр.

Читайте також: Поліція порушила справи через обстріл дев'ятьох населених пунктів на Донеччині

Кулеба зазначив, що Київ зосереджений на мобілізації дипломатії і використанні будь-якої можливості, яку вона надає, щоб запобігти подальшій ескалації.

Раніше російські ЗМІ поширили інформацію про нібито вибух двох снарядів у Тарасівському районі Ростовської області РФ, поблизу кордону з Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-