Поліція порушила справи через обстріл дев'ятьох населених пунктів на Донеччині

Поліція порушила справи через обстріл дев'ятьох населених пунктів на Донеччині

Фото
Укрінформ
Поліція документує наслідки обстрілів бойовиків, через які на Донеччині постраждало дев'ять населених пунктів – за фактами цих подій відкриті кримінальні провадження.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Національної поліції України (НПУ) у Фейсбуці.

«Пошкоджено будинки, знеструмлено перший підйом Південнодонбаського водопроводу. За фактами обстрілів відкрито кримінальні провадження, на місцях подій працюють слідчо-оперативні групи», - йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначили, що 19 лютого з ночі до 11 години ранку під вогнем з боку НЗФ опинилися дев’ять населених пунктів, найбільше постраждали села у Волноваському районі Донеччини.

Так, унаслідок обстрілу було пошкоджено перший підйом ПДВ, розташований біля села Василівка, який подає воду на північ області.

Як уточнюється, о 2:00 обстрілу зазнало село Новогнатівка поблизу Волновахи, де було пошкоджено будинок та господарське приміщення місцевого мешканця (пошкоджено стіни, дах, 10 вікон).

Читайте також: Окупанти продовжують обстріли у бік дорожнього коридору «Луганськ-Щастя»

Зазначається, що в сусідньому селі Миколаївка снаряд вибухнув у городі, спричинивши руйнування будинку. За даними правоохоронців, було пошкоджено оселі по всій вулиці.

Самі ж потерпілі повідомили до поліції про пошкодження колодязя, системи газопостачання й ліній електропередач. Поранених серед населення немає.

«Поліцейські документують наслідки подій та надають допомогу громадянам. За цими фактами відкриті кримінальні провадження за ст. 438 ККУ (Порушення законів та звичаїв війни)», - поінформували у НПУ.

Як повідомлялося, з боку збройних формувань РФ, станом на 11 годину 19 лютого, було зафіксовано 25 порушень режиму припинення вогню, 23 з яких - із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-