Російські найманці від початку доби 25 разів зривали «тишу» у зоні ООС

Російські найманці від початку доби 25 разів зривали «тишу» у зоні ООС

Укрінформ
Російсько-окупаційні війська станом на 11 годину 19 лютого 25 разів порушили режим припинення вогню, зокрема й із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Про це йдеться у зведенні пресслужби ООС у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Станом на 11 годину 19 лютого з боку збройних формувань Російської Федерації зафіксовано 25 порушень режиму припинення вогню, 23 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, окупанти 4 рази обстріляли Новотроїцьке - з мінометів калібру 120 мм та 82 мм, артилерії калібру 122 мм, Старогнатівку тричі – з артилерії калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм та 82 мм, двічі Світлодарськ - з мінометів калібру 120 мм та 82 мм, станкових протитанкових гранатометів, автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Читайте також: Артилерія та міномети: окупанти за добу 66 разів порушили «тишу»

Гранітне, Новоселівку і Миронівський обстрілювали з артилерії калібру 122 мм, Болотене, Авдіївку, Щастя, Кримське - з мінометів калібру 82 мм, Водяне - з артилерії калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм, Широкине і Новогнатівку, Травневе, Лобачеве - з мінометів калібру 120 мм.

Південне зазнало обстрілів з мінометів калібру 82 мм, протитанкових керованих комплексів, станкових протитанкових гранатометів, Новозванівка - зі станкових протитанкових гранатометів, Луганське - з мінометів калібру 120 мм, автоматичних станкових гранатометів та ручного протитанкового гранатомета.

Крім того, на Донеччині зафіксовано проліт ворожого безпілотного літального апарата, ймовірно - «Орлан-10», з перетином лінії зіткнення.

Окремо наголошується, що ситуація в районі проведення ООС залишається контрольованою українськими військовослужбовцями. «Об’єднані сили контролюють ситуацію та адекватно реагують на потенційні загрози з боку ворога», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 9 годину 19 лютого в зоні проведення ООС російсько-окупаційні війська 19 разів порушували тишу. Внаслідок обстрілу український військовослужбовець дістав осколкове поранення, несумісне з життям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-