У зоні ООС загинув український військовий

У зоні ООС загинув український військовий

Укрінформ
Станом на 9 годину ранку, в зоні проведення Операції об'єднаних сил російсько-окупаційні війська 19 разів порушували тишу, в результаті обстрілу загинув український військовий.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Фейсбуці пресцентр ООС.

"Сьогодні, станом на 9 годину ранку, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 19 порушень режиму припинення вогню, 16 з яких - із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння... Внаслідок обстрілу один український військовослужбовець отримав осколкове поранення, несумісне з життям. Командування Об’єднаних сил висловлює щирі та глибокі співчуття рідним та близьким загиблого", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що противник задіяв артилерійські системи калібру 122 мм, міномети калібру 120 мм та 82 мм, гранатомети різних систем.

Читайте також: Окупанти на сході України розміщують артилерію поблизу житлових будинків

Крім того, за даними пресцентру ООС, на Донеччині зафіксовано проліт ворожого безпілотного літального апарату, ймовірно «Орлан-10», з перетином лінії зіткнення.

У штабі ООС зазначають, що окупанти продовжують підступно вести артилерійський вогонь з населених пунктів та розміщують свої артилерійські системи поблизу житлових будинків. Такими діями ворог намагається змусити підрозділи Збройних Сил України відкривати вогонь у відповідь, щоб у подальшому звинуватити українських захисників у обстрілах мирних мешканців.

Читайте також: Окупанти готуються підірвати низку об'єктів у Донецьку – розвідка

"Наголошуємо, що Об’єднані сили не відкривають вогонь по об’єктах цивільної інфраструктури та дотримуються норм Міжнародного гуманітарного права", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, за минулу добу окупанти 66 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-