Окупанти на сході України розміщують артилерію поблизу житлових будинків

Окупанти на сході України розміщують артилерію поблизу житлових будинків

Укрінформ
У зоні проведення операції Об'єднаних сил сьогодні станом на 22:00 окупанти 65 разів порушили режим припинення вогню, з яких 51 - із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Як передає Укрінформ, про це пресслужба ООС повідомляє у Фейсбуці.

Зокрема противник задіяв артилерійські системи калібру 122 мм, міномети калібру 120 мм та 82 мм, гранатомети різних систем, озброєння бойової машини піхоти та великокаліберні кулемети.

"Особливо цинічним був обстріл КПВВ “Щастя” на якому перебувала гуманітарна колона Управління Верховного Комісара ООН. Ворог застосував міномети калібру 82 мм, автоматичні станкові гранатомети та великокаліберні кулемети. Постраждалих цивільних осіб та особового складу КПВВ немає”, - ідеться у повідомленні.

Крім того, противник підступно веде артилерійський вогонь з населених пунктів та розміщує свої артилерійські системи поблизу житлових будинків.

"Такими діями ворог намагається змусити підрозділи Збройних сил України відкривати вогонь у відповідь, щоб в подальшому звинуватити українських захисників в обстрілах мирних жителів", - ідеться у повідомленні.

У пресслужбі ООС наголошують, що Об’єднані сили не відкривають вогонь по об’єктах цивільної інфраструктури та дотримуються норм Міжнародного гуманітарного права.

Читайте також: Данілов: Україна не вестиме переговорів із представниками «Л/ДНР» – тільки з Росією

Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил внаслідок дій ворога немає.

Об’єднані сили контролюють ситуацію та адекватно реагують на потенційні загрози з боку ворога.

Як повідомляв Укрінформ, у зоні проведення операції Об'єднаних сил сьогодні станом на 17:00 окупанти 53 рази порушили режим припинення вогню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-