Україна має бути мостом між Заходом і Сходом, а не лінією боротьби – глава МЗС КНР

Україна має бути мостом між Заходом і Сходом, а не лінією боротьби – глава МЗС КНР

Укрінформ
Україна має бути мостом між Заходом і Сходом, її суверенітет не може бути поставлений під питання.

Про це заявив міністр закордонних справ КНР Ван Ї на Мюнхенській безпековій конференції, у якій узяв участь віртуально, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Україна має бути мостом, який сполучає Захід і Схід, а не лінією боротьби між великими державами», - заявив Ван Ї.

За його словами, суверенітет, незалежність і територіальна цілісність будь-якої держави, у тому числі й України, має поважатися. Глава МЗС Китаю підкреслив, що Пекін не ставить цей принцип під сумнів.

Читайте також: Україна готова шукати ключ до закінчення війни в усіх можливих форматах – Президент

Говорячи про НАТО, китайський урядовець висловив думку, що "треба керуватися сьогоднішньою ситуацією та адаптувати Альянс".

Стосовно нинішньої безпекової ситуації Ван Ї заявив, що всі сторони мають право висловити свої занепокоєння. Китай сподівається, що рішення буде знайдено через діалог і консультації, які дійсно гарантуватимуть стабільність і безпеку в Європі.

Читайте також: Резніков очікує на діалог із НАТО в Мадриді та чіткі відповіді щодо перспектив України

За його словами, у Пекіні вбачають шлях виходу з кризи у виконанні Мінських угод. Глава МЗС Китаю закликав усі сторони зосередитися саме на цьому, «а не на тому, щоб посилювати напругу та сіяти паніку».

Як повідомлялося, голова КНР Сі Цзіньпін і президент РФ Володимир Путін провели зустріч у Пекіні напередодні церемонії відкриття Олімпійських ігор. Дві країни опублікували спільну заяву, в якій виступили проти подальшого розширення НАТО. Цей документ викликав критику як в Україні, так і з боку багатьох партнерів.

Фото: Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-