Резніков очікує на діалог із НАТО в Мадриді та чіткі відповіді щодо перспектив України

Резніков очікує на діалог із НАТО в Мадриді та чіткі відповіді щодо перспектив України

Укрінформ
Україна сподівається на саміті НАТО в Мадриді не лише продовжити діалог щодо співпраці з Альянсом, а й отримати чіткі відповіді стосовно перспектив інтеграції.

Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков під час години запитань у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава оборонного відомства нагадав, що вчора на засіданні Північноатлантичної ради на рівні міністрів оборони держав-членів НАТО, яке відбувалося на тлі загострення на сході, він поінформував колег про обстріл дитячого садка.

"Крім цього, я поділився нашими оцінками безпекової ситуації, а також нашими очікуваннями від Альянсу. Це дуже важливий діалог, і я сподіваюсь, що в України буде можливість не просто його продовжити на саміті НАТО в Мадриді, а й отримати чіткі відповіді щодо перспектив інтеграції", - сказав Резніков.

Читайте також: Референдум не про НАТО: Мінреінтеграції заявляє, що NYT перекрутив слова Верещук

Він також привернув увагу до того, що Росія вже вдруге впродовж року стягує значну кількість військ до кордонів України, демонстративно погрожує ескалацією, а на міжнародному рівні висуває завідомо неприйнятні ультиматуми на кшталт демонтажу НАТО у 14 країнах.

У цьому контексті Резніков процитував Генерального секретаря НАТО Йенса Столтенберга, який назвав поточні обставини «новою нормальністю», і акцентував, що мобілізуватися для відсічі агресії на короткий час "вже недостатньо".

Як повідомлялося, 16-17 лютого у брюссельській штаб-квартирі НАТО відбулася зустріч міністрів оборони країн-союзниць, однією з головних тем якої була безпекова криза, спричинена військовим нарощуванням Росії навколо України.

Читайте також: Більшість українців підтримують інтеграцію до Євросоюзу та НАТО

Міністр оборони України Олексій Резніков взяв участь у вчорашньому засіданні Північноатлантичної ради на рівні міністрів оборони в режимі телеконференції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-