Путін може затягнути поточну кризу на місяці - глава МЗС Британії

Путін може затягнути поточну кризу на місяці - глава МЗС Британії

Укрінформ
Росія готується «випробувати стійкість» Заходу, затягуючи протистояння на українському кордоні на місяці.

Як передає Укрінформ, таку думку висловила міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс, пише The Telegraph.  

У статті для видання Трасс застерегла від хибного відчуття безпеки через заяви Росії про відведення військ від українського кордону. 

Вона повторила попередження США та НАТО про те, що немає жодних доказів відведення російських військ від кордону України, їхня кількість може збільшуватись, незважаючи на заяви Кремля.

«Ми не маємо піддаватися помилковому відчуттю безпеки, коли Росія заявляє, що деякі війська повертаються до казарм, коли насправді російське військове нарощування не демонструє жодних ознак уповільнення. Нині немає доказів того, що росіяни виводять війська з прикордонних районів поблизу України», – сказала міністр.

Читайте також: Путін прорахувався, концентруючи війська біля кордонів України - ексрадниця Президента США

Як повідомляв Укрінформ, державний секретар у закордонних справах і справах співдружності націй та розвитку Великої Британії Ліз Трасс 17 лютого здійснить свій перший візит до України на запрошення міністра закордонних справ Дмитра Кулеби.

Кулеба і Трасс зокрема проведуть переговори щодо спільних заходів зі стримування РФ від подальшої агресії, практичної підтримки України з боку Сполученого Королівства у зміцненні обороноздатності України.

Читайте також: Британський депутат у Раді: Захід може і мусить робити більше для України

Уздовж кордонів України з боку РФ, Білорусі, ОРДЛО були зосереджені 119 тисяч військових РФ наземного компонента. Разом із повітряним та морським компонентом це число становить 140 тисяч.

Станом на 16 лютого, Україна не фіксує реального відведення російських військ, про яке заявляє РФ.

Читайте також: Путін намагається повторити в ОРДЛО «фокус» з Абхазією і Південною Осетією - наступник Ішингера

Сполучені Штати офіційно підтвердили, що кількість російських сил на кордоні з Україною впродовж останніх днів збільшилася щонайменше на 7 тисяч військових – попри заяви Кремля про початок відведення.

Фото: Simon Dawson / No 10 Downing Street

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-