Путін прорахувався, концентруючи війська біля кордонів України - ексрадниця Президента США

Путін прорахувався, концентруючи війська біля кордонів України - ексрадниця Президента США

Укрінформ
Президент РФ Володимир Путін розраховував на капітуляцію України і Заходу, концентруючи війська біля українських кордонів, однак отримав зворотню реакцію.

Як передає Укрінформ, про це заявила старша наукова співробітниця Інституту Брукінґс, спеціальна радниця Президента США у справах Росії та Європи у 2017-2019 роках Фіона Гілл під час онлайн-дискусії Київського безпекового форуму, заснованого Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну», ідеться в повідомленні на сайті форуму.

«Вони думали, що розташування такої кількості військових у такому безпрецедентному форматі проведення навчань, що вони таким чином залякають не лише Україну, але також і НАТО, і Європу», – сказала вона.

«Росія думала, що це буде певною мірою капітуляція. Але, на відміну від цього, вони отримали іншу реакцію», – наголосила Гілл.

«Путін прорахувався у своїх розрахунках. Те, що він отримав, – це відсіч від всіх партнерів, від Сполучених Штатів, від інших наших прибічників», – додала вона.

Гілл підкреслила, що Росія висунула вимоги, які стосуються не тільки України, а й світового порядку.

«Ті вимоги, які викладає Росія і виклала в грудні минулого року, – це не про Донбас, це про всю Україну вже мова йде. І це вимоги Росії, які стосуються і НАТО, і безпекових можливостей в Європі, і тих безпекових можливостей, які торкаються Сполучених Штатів», – сказала Гілл.

Вона наголосила, що Україна сьогодні продовжує залишатися в осаді.

«Дійсно, Україна опинилася в осадному положенні. Ми не маємо повної впевненості, що сьогодні чи завтра Путін не нападе», – заявила вона.

«Такі переміщення великої кількості військових зі східного кордону Росії на кордон з Україною – це дуже потужна ситуація. І ми бачимо, наскільки сильною є позиція Росії, яка тисне на інші країни, на Казахстан, на Вірменію, на Нагірний Карабах. Тобто, те, що відбувається зараз як наша спільна реакція на те, що відбувається в Україні, воно є нашою спільною реакцією стосовно тих планів, що міг мати Кремль», – підкреслила Гілл.

Читайте також: Путін намагається повторити в ОРДЛО «фокус» з Абхазією і Південною Осетією - наступник Ішингера

Як повідомляв Укрінформ, 10 лютого РФ і Білорусь розпочали спільні масштабні військові навчання "Союзна рішучість-2022" поблизу кордону України.

Крім того, Росія оголосила великі райони Азовського та Чорного морів небезпечними для плавання на період з 13 по 19 лютого у зв'язку з проведенням навчань, що передбачають ракетні та артилерійські стрільби.

За даними розвідки, РФ продовжує нарощувати кількість тактичних військових груп на кордонах України.

15 лютого російське Міністерство оборони повідомило про повернення з навчань у тимчасово окупованому Криму підрозділів Південного військового округу.

Уздовж кордонів України з боку РФ, Білорусі, ОРДЛО були зосереджені 119 тисяч військових РФ наземного компонента. Разом із повітряним та морським компонентом це число становить 140 тисяч.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-