Британський депутат у Раді: Захід може і мусить робити більше для України

Британський депутат у Раді: Захід може і мусить робити більше для України

Укрінформ
Голова комітету з питань оборони палати громад парламенту Великої Британії Тобіас Еллвуд переконаний, що Захід може і мусить робити більше для України, зокрема розташувати тут дивізію НАТО.

Про це він заявив під час виступу у Верховній Раді України, передає кореспондент Укрінформу.

«Я вірю, що Захід може і мусить робити набагато більше. Коли російські бойові групи, дуже численні групи, почали збиратися на вашому східному кордоні, то я був першим, хто сказав, що НАТО має відповісти на ваш заклик про допомогу і що ми маємо розташувати дивізію тут, в Україні. Але ми не розуміли ситуації повністю і сховалися за виправданням, що Україна не є членом НАТО, тож у нас немає зобов’язань допомагати. Однак НАТО свої війська відправило і в Афганістан, і в Косово, і в Лівію, а вони також не є членами НАТО», - сказав британський політик.

Читайте також: Віцемаршалок польського Сейму з трибуни Ради: Ми тут, аби показати солідарність з Україною

Він також висловив сподівання, що британський уряд і надалі підтримуватиме Україну - як у контексті навчань, так і надаючи іншу допомогу.

«Європейська безпека – це українська безпека», - підкреслив британський парламентарій.

Крім того, Еллвуд закликав західні столиці до єднання у протистоянні російській агресії: «Поки Вашингтон, Лондон, Берлін та Париж разом не домовляться, яким чином протистояти російській агресії, наші дії будуть розкоординованими, і нашу слабкість будуть використовувати. Ми маємо визнати, що це є поворотним моментом в історії, і те, як діятиме Захід у найближчі місяці, може визначити, якими будуть наступні роки».

Читайте також: Рада встановила депутатам розміри посадових окладів

Як повідомлялося, державний секретар у закордонних справах і справах співдружності націй та розвитку Великої Британії Ліз Трасс 17 лютого здійснить свій перший візит до України на запрошення міністра закордонних справ Дмитра Кулеби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-