Екскомандувач США в Європі вважає малоймовірним масштабне вторгнення Росії

Екскомандувач США в Європі вважає малоймовірним масштабне вторгнення Росії

Укрінформ
Масштабне вторгнення Росії в Україну впродовж ближчих тижнів залишається можливим, але малоймовірним, якщо враховувати вірогідні й досяжні цілі Кремля в нинішньому конфлікті.

Таку оцінку висловив у середу під час слухань у Палаті представників екскомандувач сухопутними силами США в Європі генерал-лейтенант у відставці Бен Годжес, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Спираючись на дані про поточне розгортання (російських військ – ред.), а також сигнали з боку Кремля, я вважаю, що новий наступ впродовж наступних двох тижнів можливий, але малоймовірний»,- зауважив Годжес.

Він висловив свою оцінку перед членами Конгресу США під час слухань щодо ситуації навколо України в підкомітеті з питань нацбезпеки, який входить до складу Комітету з нагляду та реформ Палати представників США.

Колишній високопоставлений генерал також спрогнозував, що в разі, якщо вторгнення росіян все ж відбудеться, то це «не буде масованою атакою по всіх фронтах або масштабним наступом в напрямку Києва». Подібні атаки, за його словами, «не є виправданими або необхідними для досягнення Кремлем своїх цілей».

У цьому зв’язку він зауважив, що для Росії більший стратегічний інтерес становить подальше затягування нинішнього конфлікту, а також просування на південь України, зокрема, вздовж азовського узбережжя в напрямку Одеси.

При цьому Годжес визнав, що досі немає реальних підтверджень, що Росія почала відведення своїх сил від українського кордону. Він зазначив, що про це можна буде говорити за кілька днів, коли з’явиться більше інформації.

Читайте також: НАТО не бачить жодного відведення російських військ від кордонів України

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден у вівторок заявив, що Сполучені Штати готові до будь-якого розвитку подій навколо України, «що би не сталося». У цьому контексті глава Білого дому підтвердив готовність США до дипломатичної взаємодії з РФ за умови деескалації з її боку. «Ми також готові рішуче відповісти на російську атаку проти України», - додав президент США.

 Фото: U.S. Embassy Kyiv

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-