Через посилення агресії Росії може зібратися Радбез ООН - Україна веде консультації

Через посилення агресії Росії може зібратися Радбез ООН - Україна веде консультації

Укрінформ
Народні депутати провели нараду за участю представників Міністерства закордонних справ України.

Про це Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук повідомив під час брифінгу біля будівлі парламенту, передає кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні о 9 годині була нарада з лідерами фракцій і груп. На ній були присутні представники Міністерства закордонних справ. Ми проводили консультації з тим, щоб розуміти, як парламент має діяти в такій ситуації. Ми отримали інформацію, що ту потужну заяву, яку вчора зробив парламент, МЗС розіслало по всіх адресатах від ООН, від Європейського парламенту, по всіх урядах і парламентах світу. Ми очікуємо на реакцію з їхнього боку", – зазначив спікер українського парламенту.

Читайте також: Російська ескалація продемонструвала, хто є справжнім, а хто показним другом України – Кулеба

Стефанчук розповів, що під час наради представники МЗС поінформували парламентаріїв про ведення консультацій щодо можливого скликання Ради Безпеки ООН для розгляду питання посилення агресії Російської Федерації проти України.

Читайте також: Байден - про агресію Росії: Сполучені Штати готові реагувати

Окрім цього, за його словами, у МЗС повідомили про наявність напрацьованого алгоритму всіх дій "аж до задіяння формату Будапештського меморандуму".

Як повідомлялося, 15 лютого Верховна Рада звернулася до ООН, Єврокомісії, Європарламенту, ПАРЄ, ПА ОБСЄ, ПА НАТО, урядів і парламентів держав світу щодо невизнання незалежності самопроголошених утворень на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Окрім цього, того ж дня український парламент ухвалив звернення до Організації Об'єднаних Націй, Європейського парламенту, Парламентської асамблеї Ради Європи, Парламентської асамблеї ОБСЄ, Парламентської асамблеї НАТО, Парламентської асамблеї ОЧЕС, урядів та парламентів іноземних держав у зв'язку з ескалацією Російською Федерацією безпекової ситуації навколо України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-