МЗС України та Італії поновлюють регулярні політичні консультації

МЗС України та Італії поновлюють регулярні політичні консультації

Фото
Укрінформ
Україна та Італія домовилися відновити практику регулярних політичних консультацій між зовнішньополітичними відомствами країн.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на спільному з міністром закордонних справ та міжнародного співробітництва Італійської Республіки Луїджі Ді Майо брифінгу у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми також говорили про розвиток двосторонніх відносин, домовилися відновити практику регулярних політичних консультацій між нашими міністерствами. Востаннє такі консультації проводилися на початку 2000-х років і це абсолютно неприпустимо для відносин між нашими державами», - сказав міністр.

У свою чергу, глава італійської дипломатії зазначив, що новий раунд консультацій з Києвом готовий провести у Римі та запросив на них главу МЗС України.

Читайте також: Італія залишає посольство у Києві відкритим – глава МЗС

Кулеба також повідомив, що під час зустрічі сторони обговорили збільшення торгівлі України та Італії і бізнес-проєктів.

«Ми обговорювали сьогодні конкретні речі, щоб більше італійських компаній працювали в Україні, щоб було більше можливостей залучати італійське фінансування для реалізації проєктів в Україні і третє, щоб було більше торгівлі між нашими державами», - поінформував міністр.

Читайте також: Зеленський і прем'єр Італії обговорили активізацію переговорних форматів

Як повідомлялося, глава МЗС Італії Луїджі Ді Майо у середу, 16 лютого, планує відвідати Москву з офіційним візитом, одразу після візиту до Києва у вівторок.

Фото надано пресслужбою МЗС України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-