Зеленський і прем'єр Італії обговорили активізацію переговорних форматів

Зеленський і прем'єр Італії обговорили активізацію переговорних форматів

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський обговорив із Прем’єр-міністром Італії Маріо Драгі активізацію переговорних форматів і розблокування мирного процесу.

Як передає Укрінформ, про це Зеленський повідомив у Твітері.

"Обговорили з Прем’єр-міністром Італії Маріо Драгі безпекові виклики, які стоять сьогодні перед Україною та Європою. Обмінялися думками щодо активізації роботи всіх переговорних форматів і розблокування мирного процесу", - зазначив Зеленський.

Читайте також: Зеленський обговорив безпекові виклики з Прем’єр-міністром Японії

Він додав, що цінує підтримку України з боку Італії.

Згодом у пресслужбі Президента поінформували, що під час телефонної розмови сторони обговорили ситуацію в регіоні, розвиток мирного процесу та активізацію роботи всіх наявних переговорних форматів, зокрема нормандського.

Глава держави подякував очільнику уряду Італії за особисті дипломатичні зусилля задля мирного врегулювання безпекової кризи навколо України.

Водночас Зеленський наголосив на важливості подальшої координації міжнародних зусиль з метою деескалації.

«Україна виступає за політико-дипломатичне врегулювання конфлікту. Покладаємося на підтримку Італією підходів України щодо мирного врегулювання в межах ЄС, НАТО та ОБСЄ», – сказав Президент.

Зазначається, що окрему увагу під час розмови було приділено подальшій практичній взаємодії, зокрема підвищенню оборонної та фінансової стійкості України на тлі поточних викликів.

«Для нас важлива допомога Італії у зміцненні оборонних спроможностей нашої держави», – зауважив Зеленський.

Співрозмовники також обговорили актуальні питання двосторонньої співпраці.

Президент запросив Прем’єр-міністра Італії відвідати Україну з візитом у будь-який час.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ та міжнародного співробітництва Італії Луїджі Ді Майо 15 лютого перебуває з візитом в Україні, а 16 лютого планує відвідати Москву.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-