Італія залишає посольство у Києві відкритим – глава МЗС

Італія залишає посольство у Києві відкритим – глава МЗС

Укрінформ
Італія вірить, що дипломатичним шляхом можливо розв’язати ситуацію навколо України, та залишає своє посольство у Києві відкритим.

Про це заявив міністр закордонних справ та міжнародного співробітництва Італійської Республіки Луїджі Ді Майо на спільному брифінгу з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

«Єдиний шлях, який я бачу у даній ситуації, – це шлях миру і головне в цьому - це дипломатія. Я вірю в те, що дипломатичним шляхом і завдяки дипломатам ми зможемо мирним шляхом розв’язати ситуацію, що склалася», - сказав міністр.

Ді Майо додав, що після візиту до Києва обговорюватиме дипломатичне вирішення конфлікту на зустрічі з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим в рамках свого візиту до Москви 16 лютого, а також з партнерами наступного понеділка, 21 лютого.

Крім того, глава італійської дипломатії підтвердив, що в разі необхідності Італія готова брати участь у стримуванні військової ситуації разом із партнерами і НАТО.

Читайте також: Зеленський і прем'єр Італії обговорили активізацію переговорних форматів

«Я підкреслив моєму колезі, що наше посольство в Італії в Києві залишається відкритим і повністю оперативно працює», - акцентував Ді Майо.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо у середу, 16 лютого, планує відвідати Москву з офіційним візитом, одразу після візиту до Києва у вівторок.

Фото: LaPresse

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-