«Слуги народу» не розглядали на засіданні питання виключення Трухіна з фракції

«Слуги народу» не розглядали на засіданні питання виключення Трухіна з фракції

Укрінформ
На засіданні фракції "Слуга народу" за участю Президента не розглядалося питання виключення з її складу народного депутата Олександра Трухіна.

Про це голова фракції Давид Арахамія повідомив на брифінгу за результатами засідання в Офісі Президента, передає кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні не порушували (цього питання – ред.). Я думаю, що коли буде в черговому режимі нормальна фракція (розглянемо – ред.). Сьогодні, я б сказав, така екстрена була", – сказав Арахамія.

Водночас він підтвердив свою позицію щодо необхідності виключити Трухіна зі складу фракції.

Як повідомляв Укрінформ, народний депутат із фракції "Слуга народу" Олександр Трухін 23 серпня 2021 року начебто спричинив дорожньо-транспортну пригоду на Бориспільській трасі при в'їзді в Київ. Внаслідок ДТП постраждали шестеро людей, серед яких двоє дітей, а також голова Комітету арбітрів Федерації футболу України Лучано Лучі та його помічник Роман Лишень. Через кілька днів після інциденту деякі ЗМІ видалили інформацію про це.

Читайте також: ДТП із Трухіним: спікер не отримував документів для позачергового засідання ВР

31 серпня процесуальний керівник у справі щодо ДТП за імовірної участі Трухіна доручив подальше розслідування слідчим Державного бюро розслідувань.

1 лютого 2022 року журналісти видання “Українська правда” оприлюднили відеозапис із камери поліцейського, який прибув на місце ДТП. На відео Трухін звертається до нього зі словами “давай я тихенько в ліс піду”, а потім обіцяє “поговорити” з очільником МВС Монастирським. Він також заявив, що не був за кермом автівки. Депутат звертався до правоохоронця та обіцяв “знайтися” потім та “віддячити”.

За даними ЗМІ, цього правоохоронця звуть Сергій Петрик.

Читайте також: ДБР не призначало експертизу відеозапису з депутатом Трухіним

У МВС заперечують, що Трухін намагався “домовитися” з Денисом Монастирським, і наголошують, що встановлення всіх обставин ДТП належить до повноважень Державного бюро розслідувань. Зі свого боку у ДБР заявляють, що слідчі не мали у своєму розпорядженні відео з ДТП за участю депутата.

2 лютого Трухіна виключили зі складу партії "Слуга народу". Президент Зеленський підтримав таке рішення політсили.

Читайте також: Голова партії «Слуга народу» вважає, що Трухін сам має скласти депутатський мандат

Своєю чергою Трухін заявив, що слідчі та адвокати заборонили йому коментувати перебіг розслідування.

В Офісі генпрокурора повідомили, що кримінальне провадження щодо Трухіна за фактом пропозиції ним надання неправомірної вигоди розслідуватиме НАБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-