ДТП із Трухіним: спікер не отримував документів для позачергового засідання ВР

ДТП із Трухіним: спікер не отримував документів для позачергового засідання ВР

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук не отримував документів, необхідних для проведення позачергового засідання парламенту.

Про це він заявив під час брифінгу у пресцентрі ВР, передає кореспондент Укрінформу.

"Після того, як вийшло розслідування (видання "Українська правда" щодо ДТП за участі народного депутата Олександра Трухіна – ред.), я отримав три чи чотири ініціативи про зібрання підписів. Я фактично того ж дня усім віддав підписні листи. Станом на зараз до мене не повернулися жодні з підписних листів. Ніхто не подав мені вимогу про скликання позачергового засідання", – поінформував він.

Як повідомляв Укрінформ, 2 лютого 2022 року голова фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія ініціював проведення позачергового засідання парламенту для заслуховування міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, Генерального прокурора Ірини Венедіктової та директора Державного бюро розслідувань Олексія Сухачова щодо кримінальних справ деяких народних депутатів. Йдеться, зокрема, про Олександра Трухіна (фракція "Слуга народу"), Сергія Кузьміних (фракція "Слуга народу"), Олега Воронька (позафракційний), Артема Дмитрука (позафракційний), Петра Порошенка (фракція "Європейська Солідарність"), Віктора Медведчука (фракція "Опозиційна платформа – За життя"), Олександра Юрченка (позафракційний) та Ярослава Дубневича (група "Партія "За майбутнє"). Того ж дня народні депутати зі "Слуги народу" розпочали процедуру збору підписів для проведення позачергового засідання.

Читайте також: ДБР не призначало експертизу відеозапису з депутатом Трухіним

Окрім цього, за підписними листами для проведення позачергового засідання до Голови ВР Руслана Стефанчука звернулися народні депутати із парламентської фракції "Європейська Солідарність", а також голова міжфракційного об’єднання "Розумна політика", позафракційний депутат Дмитро Разумков.

Так, для проведення позачергового засідання необхідно 150 підписів парламентаріїв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-