ДБР не призначало експертизу відеозапису з депутатом Трухіним

ДБР не призначало експертизу відеозапису з депутатом Трухіним

Укрінформ
Державне бюро розслідувань (ДБР) не призначало експертизу відеозапису з народним депутатом Олександром Трухіним, яке оприлюднила «Українська правда».

Про це повідомили у ДБР на запит Укрінформу.

«На даний час відеозапис, оприлюднений 01.02.2022 року на вебсайті «Української правди», оглянутий та долучений до матеріалів кримінального провадження. Експертизу по вказаному відеозапису не призначено, оскільки зафіксовані у ньому розмови і висловлювання окремих осіб не є предметом дослідження у кримінальному провадженні, яке розслідує Державне бюро розслідувань», - зазначили у бюро.

Читайте також: НАБУ максимально швидко розслідуватиме справу Трухіна, аби не було спекуляцій – Ситник

Як повідомляв Укрінформ, 2 лютого в Офісі генпрокурора повідомили, що кримінальне провадження щодо Трухіна за фактом пропозиції ним надання неправомірної вигоди розслідуватиме НАБУ.

Раніше генпрокурор Ірина Венедіктова доручила зареєструвати кримінальну справу щодо Трухіна.

Трухін 23 серпня 2021 року начебто спричинив дорожньо-транспортну пригоду на Бориспільській трасі при в'їзді в Київ. Внаслідок ДТП постраждали шестеро людей, серед яких двоє дітей, а також голова Комітету арбітрів Федерації футболу України Лучано Лучі та його помічник Роман Лишень. За кілька днів після ДТП деякі ЗМІ почали видаляти опубліковану про це інформацію.

31 серпня процесуальний керівник у справі щодо ДТП за імовірної участі Трухіна доручив подальше розслідування цієї події слідчим ДБР.

1 лютого журналісти видання «Українська правда» оприлюднили розслідування щодо цього інциденту. На відео Трухін звертається до поліцейського зі словами «давай я тихенько в ліс піду», а потім обіцяє «поговорити» з очільником МВС Монастирським. Він також заявив, що не був за кермом автівки, яка потрапила у ДТП. Депутат звертався до правоохоронця та обіцяв «знайтися» потім та «віддячити».

За даними ЗМІ, цей правоохоронець - Сергій Петрик.

У МВС заперечують, що Трухін намагався «домовитися» з міністром внутрішніх справ Денисом Монастирським, і наголошують, що встановлення всіх обставин ДТП належить до повноважень Державного бюро розслідувань. Зі свого боку у ДБР заявляють, що слідчі не мали у своєму розпорядженні відео з ДТП за участю депутата.

Читайте також: Монастирський — про Трухіна і ДТП: Якби зателефонував, у той же момент був би посланий

2 лютого Трухіна виключили зі складу партії «Слуга народу». Президент Володимир Зеленський підтримав таке рішення політсили.

Трухін заявив, що слідчі та адвокати заборонили йому коментувати перебіг розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-