Зеленський сподівається, що вдасться домовитися про Нормандський саміт

Зеленський сподівається, що вдасться домовитися про Нормандський саміт

Укрінформ
Україна та Німеччина поділяють спільне бачення щодо мирного підходу у врегулюванні збройного конфлікту в Україні. Очікується, що найближчим часом буде можливість провести наступні переговори та домовитись про саміт лідерів Нормандської четвірки.

Про це під час брифінгу за підсумками зустрічі з Федеральним канцлером Федеративної Республіки Німеччина Олафом Шольцем заявив Володимир Зеленський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За короткий час нам вдалося провести два раунди переговорів політичних радників "нормандської четвірки" в Парижі та Берліні. Хочу відзначити в цьому контексті роль нового федерального уряду Німеччини та особисто пана канцлера. Важливо, що ми з паном Шольцем поділяємо спільне бачення щодо мирного підходу. Ми очікуємо, що ближчим часом вдасться провести наступні переговори та домовитись про саміт лідерів Н-4", – підкреслив Зеленський.

Читайте також: Зеленський і Шольц мають «певні розбіжності» в оцінці Nord Stream 2

Він нагадав, що завтра, 15 лютого, відбудеться візит Шольца до Москви, де він представлятиме не лише німецьку позицію, але й об'єднану позицію усієї трансатлантичної спільноти, пріоритетом для якої є незалежність, суверенітет та територіальна цілісність України.

Глава держави відзначив, що високо цінує той факт, що напередодні візиту до Росії керівник німецького уряду провів перемовини в Києві.

"Безпека України — це безпека Європи. Переконаний, що спільними зусиллями ми зможемо знайти шляхи, як захистити наш спільний дім", – зазначив Зеленський.

Читайте також: Зеленський обговорив із Шольцом конкретні юридичні гарантії захисту України

Як повідомлялося, Зеленський та Шольц, який прибув в Україну з першим офіційним візитом, провели переговори. Програмою візиту до Києва передбачені переговори з Зеленським у вузькому та розширеному складі, а також спільний обід після зустрічі з пресою. Глава німецького уряду покладе квіти до пам’ятників Невідомому солдату та Небесної сотні. В другій половині дня Шольц повернеться до Берліна, а наступного дня запланований його візит до Москви.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-