Зеленський і Шольц мають «певні розбіжності» в оцінці Nord Stream 2

Зеленський і Шольц мають «певні розбіжності» в оцінці Nord Stream 2

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський повідомив, що під час зустрічі з Федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцом вони обговорили безпекові ризики Північного потоку - 2 і мають «деякі розбіжності в оцінці».

Про це він заявив під час спільної з Федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцом пресконференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Детально обговорили безпекові ризики, пов’язані з Північним потоком-2, і тут ми маємо деякі розбіжності в оцінці. Я наголосив: наша позиція незмінна, ми розглядаємо Північний потік - 2 на сьогодні виключно через призму енергетичних і безпекових загроз для нас і для регіону. Ми чітко розуміємо, що це геополітична зброя, саме тому Україна потребує енергетичних безпекових гарантій», - заявив Зеленський.

Він додав, що запропонував започаткувати конкретний стратегічний діалог в енергетичній сфері, в рамках якого будуть напрацьовані енергетичні гарантії та дієва підтримка України в енергетичній сфері.

«Важливо, щоб Німеччина стала гарантом продовження транзиту газу територією України», - наголосив Зеленський.

Читайте також: Австрія підтримає санкції проти Росії, включно із зупинкою Nord Stream 2

Як повідомляв Укрінформ, «Північний потік – 2» – російський газопровід, збудований в обхід України. Його проклали по дну Балтійського моря з РФ до Німеччини. Єдиним акціонером проєкту є ВАТ «Газпром».

У серпні компанія Nord Stream 2, оператор будівництва «Північного потоку-2», програла у німецькому суді справу про звільнення газопроводу від вимог газової директиви ЄС. У листопаді Німецький федеральний регулятор відтермінував сертифікацію «Північного потоку-2» як незалежного оператора з транспортування газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-