Кулеба і Чавушоглу обговорили створену Росією безпекову кризу в Азовському і Чорному морях

Кулеба і Чавушоглу обговорили створену Росією безпекову кризу в Азовському і Чорному морях

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба обговорив з турецьким колегою Мевлютом Чавушоглу створену Росією безпекову кризу і загрози в Азовському та Чорному морях.

Як передає Укрінформ, про це Кулеба написав у Твітері.

"Змістовна розмова з турецьким колегою і другом Мевлютом Чавушоглу щодо створеної РФ безпекової кризи і загроз в Азовському та Чорному морях, дипломатичних шляхів зниження напруги. Вітаю активні зусилля Анкари", - зазначив очільник МЗС.

Також, за словами Кулеби, сторони обговорили розвиток військово-технічної співпраці України і Туреччини.

Читайте також: Кулеба: Пакет санкцій США та ЄС здатен завдати непоправної шкоди економіці РФ

Як повідомляв Укрінформ, Росія продовжує стягувати військові сили до кордонів України, в окупований Крим, Білорусь та в Чорне й Азовське моря. Західні політики вважають вторгненням РФ імовірним вже найближчими днями. При цьому Москва звинуватила західні країни та ЗМІ в поширенні «безпрецедентної кампанії дезінформації» про можливе вторгнення.

11 лютого секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов за результатами виїзного засідання РНБО заявив, що на даний час Україна має вільний доступ до всіх портів біля Азовського та Чорного морів, є застереження щодо проходження великих кораблів, які везуть вугілля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-