Україна на сьогодні має вільний доступ до всіх портів Азовського та Чорного морів – Данілов

Україна на сьогодні має вільний доступ до всіх портів Азовського та Чорного морів – Данілов

Укрінформ
На даний час Україна має вільний доступ до всіх портів біля Азовського та Чорного морів, є застереження щодо проходження великих кораблів, які везуть вугілля.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов на брифінгу за результатами виїзного засідання РНБО, яке відбулося у Харкові, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Те, що стосується ситуації по Азовському та Чорному морях, в нас на сьогодні є вільний доступ до всіх портів, які є в нашій країні, мова йде як про Азовське, так і про Чорне море. В нас є певні застереження стосовно проходу великих кораблів "Паномаксів", які везуть нам вугілля, але згідно з доповіддю, яку ми мали, на сьогодні проблем немає", - сказав Данілов.

Читайте також: Суднам у Чорному морі радять обходити зони бойових стрільб флоту РФ

Крім того, високопосадовець нагадав, що міжнародні партнери запевнили Україну, що санкції по відношенню до Російської Федерації якщо вона далі "просунеться" на нашу країну, будуть введені миттєво, і вони будуть дуже потужними.

Як повідомляв Укрінформ із посиланням на ДПСУ та ДУ «Держгідрографія», станом на 11 лютого Росія скасувала блокаду південної частини Азовського моря.

Повідомлення національного координатора системи НАВТЕКС щодо скасування попередження про перекриття для судноплавства великих районів Чорного моря станом на 11 лютого немає.

Читайте також: Блокування Росією морів буде темою перемовин генсека НАТО в Румунії – Кулеба

Командування Військово-морських сил Збройних сил України оприлюднило заяву про те, що перекриття Росією районів Азовського і Чорного морів загрожує суверенним правам України у виключній морській економічній зоні та є порушенням Конвенції ООН з морського права.

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв’язку з рішенням Російської Федерації про блокування частини акваторії Чорного та Азовського морів і Керченської протоки під приводом проведення військово-морських навчань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-