Кулеба: Пакет санкцій США та ЄС здатен завдати непоправної шкоди економіці РФ

Кулеба: Пакет санкцій США та ЄС здатен завдати непоправної шкоди економіці РФ

Укрінформ
Україна знаходиться у найсильнішій з 2014 року економічній, дипломатичній, військовій позиції та готова до будь-яких сценаріїв, а завдяки роботі дипломатів підготовлений болісний пакет санкцій ЄС і США, який є фактором стримування Росії від подальшої агресії.

Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів увечері в суботу в ефірі одного з українських телеканалів, передає Укрінформ з посиланням на сайт МЗС.

«Зараз позиція України є найсильнішою за всі роки з 2014 року. З економічної, дипломатичної та військової точки зору. З нашої ініціативи та завдяки нашій роботі партнери в Європейському Союзі та Сполучених Штатах завершили формування санкційного пакету»,— заявив міністр.

Кулеба запевнив, що підготовлені санкції будуть дуже болісними для Російської Федерації та завдадуть непоправної шкоди російській економіці.

«Україна готова до будь-якого сценарію розвитку подій. Це не перебільшення. Це висновок, який я можу зробити на основі повноти тих даних, які є в моєму розпорядженні»,— зауважив він.

Глава української дипломатії повідомив, що інтенсивні візити іноземних топ-посадовців і світових лідерів до України продовжаться наступного тижня.

«Прибуде Канцлер Німеччини, міністри закордонних справ. Телефонні розмови відбуваються щодня»,— зазначив міністр.

Кулеба нагадав, що у п'ятницю ввечері провів три телефонні розмови з главами німецької, європейської та американської дипломатій, а в суботу — з главою МЗС Молдови, зокрема щодо ситуації в Придністровському регіоні Молдови. В суботу також запланована його розмова з главою турецької дипломатії.

«В щоденному графіку Президента України теж домінує міжнародна та безпекова тематика, він проводить інтенсивні телефонні розмови з міжнародними партнерами»,— підсумував міністр.

Читайте також: Байден попередив Путіна про готовність Заходу реагувати швидко й рішуче

Як повідомляв Укрінформ, раніше глава МЗС Австрії Александер Шалленберг висловив переконання, що у разі подальшої агресії Росії щодо України газопроводу "Північний потік-2" не буде видано ліцензію на експлуатацію.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-