Зеленський та Трюдо обговорили накопичення російських військ поблизу України

Зеленський та Трюдо обговорили накопичення російських військ поблизу України

Укрінформ
Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо обговорив накопичення російських військ поблизу України із Володимиром Зеленським.

Про це передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу прем'єра Канади.

“Прем’єр-міністр та президент обговорили спільне занепокоєння щодо продовження розбудови російських військ в та навколо України, а також агресивні та дестабілізаційні дії РФ. Прем’єр-міністр Трюдо підтвердив непохитну підтримку Канадою суверенітету й територіальної цілісності України”, - розповіли у Трюдо.

Читайте також: Трюдо і Макрон обговорили стримування російської агресії

Окрім цього глава канадського уряду “наголосив на тому, що партнери України координуються між собою, аби виступати єдиним фронтом на підтримку України”.

“Прем’єр-міністр звернув увагу, що безпека України - це також і безпека Європи та усіх демократичних держав, які прагнуть дотримання основоположних принципів міжнародного права та державного суверенітету”, - йдеться у поширеному повідомленні.

Читайте також: Канада слідом за ФРН теж переводить своїх дипломатів до Львова

Своєю чергою Глава української держави поінформував співрозмовника про безпекову ситуацію навколо України, а також повідомив про кроки, що здійснюються з метою деескалації та досягнення миру в межах усіх наявних переговорних форматів. Зеленський також висловив подяку Канаді за рішучу підтримку України, її суверенітету, територіальної цілісності та євроатлантичних прагнень.

«Високо ціную підтримку України з боку Канади. Вже надана фінансова підтримка нашій державі у розмірі 120 мільйонів доларів та продовження тренувальної місії UNIFIER для нас дійсно важливі», – наголосив Зеленський.

Читайте також: Лідери Канади, США, НАТО та країн Європи обговорили стримування російської агресії

Нагадаємо: наприкінці січня Канада оголосила про продовження на три роки та суттєве розширення своєї військової тренувальної місії в Україні UNIFIER. Оттава також пообіцяла збільшити фінансування програм з розвитку в Україні, посилити розвідувальну співпрацю з Україною та надіслати нелетальне обладнання. Однак від передачі Україні озброєння уряд Трюдо поки утримується.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-