Трюдо і Макрон обговорили стримування російської агресії

Трюдо і Макрон обговорили стримування російської агресії

Укрінформ
Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо обговорив накопичення російських військ поблизу України із президентом Франції Еммануелем Макроном.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це за підсумками розмови заявили у офісі глави уряду Канади.

«Прем’єр-міністр Трюдо та президент Макрон поділилися своїми занепокоєннями стосовно агресивних та дестабілізаційних дій Росії в та навколо України, а також наголосили на потребі для Росії конструктивно долучитися до пошуку дипломатичного розв’язання», - розповіли у Трюдо.

Двоє лідерів наголосили, що «будь-яке подальше військове вторгнення до України матиме високу ціну та серйозні наслідки, в тому числі координовані санкції». «Прем’єр-міністр Трюдо зауважив, що сила союзу НАТО полягає у його єдності. Він звернув увагу на важливість подальшої координації та діалогу між союзниками й партнерами», - йдеться у поширеному повідомленні.

Співрозмовники порушили й інші міжнародні теми, серед яких Гаїті, Ефіопія та Ліван.

Читайте також: На Банковій назвали дату візиту Макрона в Україну

Як повідомляв Укрінформу, минулого тижня Канада оголосила про продовження на три роки та суттєве розширення своєї військової тренувальної місії в Україні UNIFIER. Оттава також збільшить фінансування програм з розвитку в Україні, посилить розвідувальну співпрацю із Україною та надішле нелетальне обладнання. Однак від передачі Україні озброєння уряд Трюдо поки утримується.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-