Лідери Канади, США, НАТО та країн Європи обговорили стримування російської агресії

Лідери Канади, США, НАТО та країн Європи обговорили стримування російської агресії

Укрінформ
Очільники США, Канади, НАТО, Великобританії та п’яти країн ЄС обговорили агресивні дії РФ поблизу України.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявили в офісі глави канадського уряду.

“Прем’єр-міністр Джастін Трюдо поговорив із президентом США Джо Байденом, а також лідерами Великобританії, Франції, Німеччини, Італії, Польщі, Румунії, Європейської комісії, Європейської ради й НАТО для обговорення чинної російської військової розбудови на українських кордонах”, - розповіли у Трюдо.

Читайте також: Канадці в Україні мають негайно виїхати з країни - міністерка Жолі

Зазначається, що співрозмовники “поділилися своїми занепокоєннями стосовно російських агресивних та дестабілізаційних дій в та навколо України, а також наголосили на потребі для Росії конструктивно долучитися до пошуку дипломатичного вирішення чинного напруження”.

“Вони відзначили колективну відданість суверенітету та територіальній цілісності України”, - заявили у відомстві.

Прем’єр-міністр Канади також “звернув увагу на силу та єдність альянсу НАТО й наголосив на важливості подальшої координації, залучення та діалогу між союзниками й партнерами”.

“Лідери запевнили, що будь-яке подальше військове вторгнення до України буде дорого коштувати та матиме серйозні наслідки, в тому числі погоджені санкції”, - розповіли у Трюдо.

Насамкінець глава канадського уряду “запевнив у твердій підтримці Канадою України, про що свідчить військова тренувальна місія UNIFIER та фінансова допомога уряду України”.

Читайте також: Вандали у Торонто напали на підприємство активіста української громади

Нагадаємо: наприкінці січня Канада оголосила про продовження на три роки та суттєве розширення своєї військової тренувальної місії в Україні UNIFIER. Оттава також пообіцяла збільшити фінансування програм з розвитку в Україні, посилити розвідувальну співпрацю з Україною та надіслати нелетальне обладнання. Однак від передачі Україні озброєння уряд Трюдо поки утримується.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-