Канадці в Україні мають негайно виїхати з країни - міністерка Жолі

Канадці в Україні мають негайно виїхати з країни - міністерка Жолі

Укрінформ
Усі громадяни Канади повинні невідкладно покинути Україну через загрозу російської агресії.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це в Оттаві заявила міністерка закордонних справ Канади Мелані Жолі.

“У той час, як ми продовжуємо тісно співпрацювати із нашими партнерами та ретельно стежити за ситуацією, я закликаю усіх канадців в Україні провести необхідну підготовку, аби негайно покинути країну”, - сказала Жолі.

Читайте також: Білий дім закликав громадян США повернутися з України впродовж 24-48 годин

Вона наголосила, що “нашим найвищим пріоритетом є безпека канадців”. “Наш дипломатичний та консульський персонал залишається доступним та готовим до надання громадянам Канади допомоги за потреби. Однак, наша спроможність робити це може бути суттєво обмеженою”, - зазначила міністр.

Жолі нагадала, що з початку лютого “ми закликаємо канадців уникати подорожей до України через постійні російські погрози та ризик збройного конфлікту”.

Читайте також: Лондон рекомендує своїм громадянам утриматися від поїздок до України

Як повідомляв Укрінформ, раніше Канада вивела з України більшість співробітників своїх дипломатичних місій та членів їх родин.

Нагадаємо: наприкінці січня Канада оголосила про продовження на три роки та суттєве розширення своєї військової тренувальної місії в Україні UNIFIER. Оттава також пообіцяла збільшити фінансування програм з розвитку в Україні, посилити розвідувальну співпрацю з Україною та надіслати нелетальне обладнання. Однак від передачі Україні озброєння уряд Трюдо поки утримується.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-