Байден і президентка Єврокомісії обговорили можливе посилення агресії РФ проти України

Байден і президентка Єврокомісії обговорили можливе посилення агресії РФ проти України

Укрінформ
Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн та президент США Джо Байден провели сьогодні сеанс зв’язку, в ході якого обговорили розвиток ситуації з безпеки, що склалася внаслідок агресивної поведінки Росії по відношенню до України, заходи підтримки України, а також скоординували підходи із запровадження можливих санкцій проти Росії на випадок її агресії проти України, а також пов’язані із цим заходи енергетичної безпеки.

Як повідомляє Укрінформ, така інформація оприлюднена сьогодні на сайті Європейської Комісії.

«Сьогодні у другій половині дня президент фон дер Ляєн взяла участь у другій відеоконференції, що була організована президентом США Джо Байденом, щоб підбити підсумок розвитку подій навколо кризи, що була спричинена агресивною поведінкою Росії по відношенню до України, та обговорити продовження спільних зусиль для забезпечення об’єднаної та ефективної відповіді. Лідери надали оцінку суттєвим дипломатичним зусиллям, спрямованим на те, щоб переконати Росію провести деескалацію кризи та зробити вибір на користь діалогу», - йдеться у документі.

Читайте також: Данілов – про ймовірне вторгнення РФ: Ні інтернет, ні зв'язок відключати не збираємось

Зазначається, що лідери наголосили на рішучій підтримці України. Це включає, зокрема, швидкий прогрес в наданні для України 1,2 мільярда євро у формі надзвичайного пакету фінансової допомоги.

Лідери взяли до уваги триваючу та деталізовану взаємодію у завершенні (розробки) масивних санкцій проти Росії. Президент фон дер Ляєн розповіла про стан справ у розробці секторальних та особистих санкцій на випадок подальшої військової агресії Росії проти України. Вона підтвердила той факт, що всі варіанти знаходяться на столі, і що санкції торкатимуться фінансових та енергетичних секторів, а також експорту високотехнологічної продукції.

Читайте також: Росія може спробувати повалити владу в Києві – Столтенберг

Крім того, Європейська Комісія продовжила роботу з підготовки, особливо в сфері енергетики, встановивши контакт з партнерами ЄС, з метою забезпечення додаткового постачання природного газу та LNG (зрідненого газу) на випадок припинення постачання від Росії. Президент Єврокомісії подякувала Байдену за підтримку цих зусиллях.

Президент Єврокомісії також наголосила на необхідності продовження боротьби із російською дезінформацією шляхом нарощування ефективних зусиль у сфері стратегічних комунікацій.

Читайте також: Інформація про можливі провокації РФ надходить щодня – Данілов

Як повідомляв Укрінформ, Європейський Союз та США проводять активну дипломатичну роботу з метою упередити ймовірну військову агресію Росії проти України, і водночас розробляють пакет санкцій проти Росії на випадок, якщо дипломатичні зусилля зазнають невдачі. Такі заходи, як неодноразово заявляли офіційні особи ЄС і США, призведуть до «масивних економічних наслідків та високої ціни» для країни-агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-