Інформація про можливі провокації РФ надходить щодня – Данілов

Інформація про можливі провокації РФ надходить щодня – Данілов

Укрінформ
Україна цілком усвідомлює можливі провокації з боку Російської Федерації з метою звинувачення у тих чи інших протиправних діях українську сторону, відповідні служби надають інформацію.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов на брифінгу за результатами засідання РНбО в Харкові, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якщо мова йде про провокацію, яку намагатиметься зробити Російська Федерація, ми цілком усвідомлюємо, про що іде мова. І тут ми можемо з вами, перепрошую за сленг, але фантазувати скільки завгодно. Ми не знаємо, де може статися та чи інша провокація, у якому вигляді вона буде на сьогоднішній день зроблена. Ви чули про Кримський міст, ми чули на сьогоднішній день про Чорнобильську станцію, про окуповані територію Донецької і Луганської областей, про інші об'єкти, які є як на нашій території, так, на окупованій території Криму і Донецької та Луганської областей, щоб звинуватити наших військових, звинуватити нашу країну ніби в цих речах", - сказав секретар РНБО.

Читайте також: Росія може спробувати повалити владу в Києві – Столтенберг

За його словами, на сьогоднішні розглядаються будь-які варіанти, щодня надходить від відповідних служб інформація.

Водночас Данілов наголосив, що жодних подібних дій Україна не робитиме, і додав, що життя людини - це найвища цінність.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер Росія й Білорусь розпочали спільні масштабні військові навчання «Союзна рішучість-2022» поблизу кордону України.

Читайте також: Суднам у Чорному морі радять обходити зони бойових стрільб флоту РФ

Крім того, Росія продовжує деструктивну діяльність в Азово-Чорноморському регіоні, оголосивши великі райони Азовського й Чорного морів небезпечними для плавання на період з 13 до 19 лютого у зв'язку з проведенням навчань, які передбачають ракетні та артилерійські стрільби.

За даними розвідки, Росія продовжує нарощування кількості тактичних військових груп на кордонах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-