США в ОБСЄ: Росія зосередила поблизу України 85 батальйонно-тактичних груп

США в ОБСЄ: Росія зосередила поблизу України 85 батальйонно-тактичних груп

Укрінформ
Поблизу кордонів України Російська федерація зосередила 85 батальйонно-тактичних груп, оснащених важким озброєнням.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив постійний представник США при ОБСЄ Майкл Карпентер під час засідання Постійної ради ОБСЄ.

"Наше серйозне занепокоєння щодо великої кількості російських військ, зібраних в та навколо України, не слабне. Якраз навпаки. Заперечення Росією того, що у неї є які-небудь агресивні наміри, пов’язані з цим військовим нарощуванням, продовжує суперечити реальності, яку ми бачимо на місцях. Росія мобілізувала 85 важко озброєних батальйонно-тактичних груп для безпрецедентного та неспровокованого нарощування на кордоні з Україною", - заявив Карпентер.

Читайте також: Дії Росії віддаляють імплементацію Мінських угод - Карпентер

Американський посол додав, що російські сили зараз також дислоковані вздовж білорусько-українського кордону. Він указав на те, що загалом Росія планує розмістити у Білорусі, поруч з балістичними ракетами короткого радіуса дії, комплексами ППО та бойовою авіацією, понад 30 тис. військовослужбовців, які можуть бути використані для можливого наступу на Україну.

"Ми бачимо, як Росія загострює свою політику балансування на межі війни, проводячи провокаційні навчання вздовж кордону з Україною та в окупованому Криму, а також у Чорному та Азовському морях. Це перешкоджає комерційному судноплавству в обох морях", - заявив очільник місії США при ОБСЄ.

Читайте також: Україна звернулася до генсека ООН з приводу блокування Росією судноплавства

Водночас він відзначив, що уряд України та ЗСУ "продовжують проявляти величезну стриманість перед лицем цих провокацій".

Як повідомлялося, Росія продовжує накопичувати військові підрозділи на тимчасово окупованих територіях України і поблизу кордонів. Ці військові приготування Кремль намагається використати для прямого шантажу США та НАТО, яким висуває ультиматум з вимогою гарантувати непоширення Альянсу на схід. У разі відмови прийняти ці "пропозиції", Москва публічно погрожує застосувати заходи "військового і військово-технічного характеру".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-